Potkua kuntoon

Potkuttelun alkeista

Posted on: 23.08.2007

Potkuttelun tekniikan oppii helposti ja itse olen myös välttynyt törmäilyiltä ja kaatumisilta. Kypärä on toki suositeltavaa pitää päässä ja pyöräilyhanskat ovat myös avuksi. Kickbike on käytännössä huoltovapaa, kunhan lisäilee ilmaa renkaisiin silloin tällöin. Varsinaiseen potkutekniikkaan voi perehtyä valmistajan sivuilla. Kertoilen tässä omia kokemuksia hiukan ulkomuistista, koska aikaa on kulunut muutama vuosi.

Ensimmäisiä muistikuvia lenkiltä oli kehon oikean puolen lihasten selvästi heikompi kunto. Toisella jalalla jaksoi hyvinkin potkaista 5-8 kertaa, mutta oikea jalka jaksoi juuri ja juuri sen 5 potkua. Suuri houkutus on tässä tilanteessa potkutella toisella jalalla enemmän, mutta tähän ei saisi sortua. Sitkeästi on potkittava molemmilla jaloilla yhtä paljon. Tämä ärsyttää minua suunnattomasti katsellessani nykyisin nuoria potkulaudoillaan tai vanhuksia rollaattoreilla. Lihakset kyllä vahvistuvat ajan myötä heikommalla puolella, eikä tehoissa huomaa enää eroja. Tässä on erikoista minusta se, että pitkän tauon jälkeen molemmat puolet ovat yhtä heikossa/ hyvässä kunnossa eli se toispuoleisuus ei palaa. En ainakaan omalla kohdallani ole huomannut tätä ensimmäisen kesän jälkeen. Tärkeää on myös suoristaa tukijalan polvi ennen seuraavaa potkua. Näin tukijalan lihakset rentoutuvat hetkellisesti.

Potkuttelussa on jotain addiktoivaa – sen tuntuu aina yhtä mukavalta siitä ensimmäisestä lenkistä alkaen, vaikka hengitys salpautuu ja pulssi tykyttää maksimissa. Ensimmäisten lenkkien kanssa pitäisi kuitenkin olla maltillinen, koska helposti tulee treenattua liian kovilla sykkeillä liian kauan. Koska potkuttelussa rasitetaan aivan koko kehoa yhtäaikaa, ei korkea syke toisaalta tunnu yhtä pahalta kuin esim. pyöräillessä.

Potkulauta sopii aivan kaikenikäisille ja -mallisille ihmisille ja potkuttelu on erittäin ystävällistä nivelille. Siksi se sopii ylipainoisille ja jalka-selkävaivaisille oikein hyvin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: