Potkua kuntoon

Retkipotkuja

Posted on: 24.09.2007

Kolmen viikon ajan olen potkutellut lenkin kerran viikossa ja lenkki on ollut silloin hiukan pitempi. Tämä näyttäisi riittävän ylläpitämään nykyistä kuntoa. Ehkä hienoista kehitystäkin tapahtuu, kun muu liikunta kehittää varsinaista peruskuntoa.

Potkuttelen yleensä kaupunkimaratonin reittiä, joka on 14 km. Sitä on helppo laajentaa pienillä sivulenkeillä erinomaisia pyöräteitä pitkin. Maratonreitti suunnitellaan usein varsin tasaiseksi ja tälläkin reitillä on vain yksi lyhyt ylämäki, mutta useita alamäkiä. Tämä on tosi mukava, asfaltoitu reitti, jonka varrella maisematkin ovat kauniita. Potkuttelun alkuvaiheessa tämä on oivallinen reitti, koska huonokuntoinenkin pystyy nauttimaan tasaisella potkuttelusta.

Vaihtelua reittiin saa, kun sitä potkuttelee päinvastaiseen suuntaan. Alavat rullausjaksot muuttuvatkin ylämäiksi ja reittiin saa uudenlaista rasittavuutta. Kuntoa pääsee jo testaamaan kunnolla, kuinka hyvin sujuvat pitkät, loivat ylämäet potkutellen.

Sunnuntain lenkki oli varsinainen kaupunkiseikkailu. ”Rohkeasti mennään sinne, missä ei ole aiemmin potkuteltu.” Kunto on siinä vaiheessa, että on kiva kokeilla niitä tavanomaisia pyöräreittejäkin ja testata kuntoaan kaikissa mäissä, mitkä vastaan tulevat. Lenkin alkupäässä selvitettiin Aulangontien pitkä ylämäki, joka sujui mainiosti. Seuraava tiukka paikka olikin Harvialantien pyörätieliittymät Turun valtatielle. Pitkä, loiva ylämäki kohti Vanajan kirkkoa sujui myös erinomaisesti. Nyt pääsi jo harjoittelemaan ylämäkipotkua hyppyvaihdolla. Helposti en anna väsymykselle periksi, vaikka maitohappo polttelee ja lihakset huutavat happea. Mäki mennään lakipisteen ohi, vaikka potku on jo varsin verkkainen. Sitten alamäki suo lepohetken, josta alkaa pitkä tasainen suora kohti kaupunkia.

Kovempia mäkiä toki tästäkin kaupungista löytyy. Asun itse varsin korkean mäen päällä. Sitten voi sanoa olevansa hyvässä kunnossa, kun pystyy potkuttelemaan kotiin mäen loivemmalta puolelta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: