Potkua kuntoon

Testipotkuttelua

Posted on: 15.01.2008

Eilen oli tarkoitukseni kävellä töistä kotiin, mutta kesken kävelyn rupesi potkujalkaa kutittamaan aivan kamalasti; lämmin, leuto ilma ja sula maa. Tänään on ehdottomasti päästävä potkuttelemaan. Lyhensin käveltävää matkaa ja hidastin loppumatkasta tempoa, jotta voimia jää toiselle lenkille.

Päätin tehdä lyhyen lenkin, jolla lähinnä testaan sykemittaria potkuttelun yhteydessä. Minua kiinnosti kovasti, kuinka korkealle sykelukemat nousevat? Mitkä olisivat järkevät rajat tulevia potkulenkkejä ajatellen? En saanut tällä kertaa vastausta vielä kaikkiin kysymyksiin, joten testaus jatkuu. Lajieni valikoimassa potkuttelu on sitä raskainta kuntoilua, joten siihen kannattaa perehtyä kunnolla.

Kevyen verryttelyn jälkeen päätin kokeilla muutamia vetoja. Mittasin pyörätieltä 500 metrin mittaisen matkan ja potkuttelin sitä edestakaisin muutamia kertoja – lyhyt pyrähdys, joissa normaalia nopeampi potkutempo. Aikaa yhdelle vedolle en saanut pimeässä mitattua. Vetoja tein kaikkiaan 5 kappaletta, jonka jälkeen potkuttelin mutkan kautta kotiin – matkaa kertyi vajaa 9 km ja aikaa kului 1 tunti. Keskisyke harjoituksessa oli 152, joka sisälsi myös palauttavaa kävelyä. Kulutus oli 648 kcal, joista 30% rasvoista.

Mainokset

2 vastausta to "Testipotkuttelua"

Kyllä oot reipas! Täällä tuo sohvaperunana olo vain vetää puoleensa.

Hei heluna
Laiskottelukin on ihan mukavaa välillä ;D Reippaan kävelylenkin jälkeen se on jopa mukavampaa kuin yleensä eikä siitä tarvitse poteaa huonoa omaatuntoa.

Minä niin toivon aina, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan ulkoilla tai retkeillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: