Potkua kuntoon

Vietin mukavan loman

Posted on: 18.02.2008

Tänään eräs radion aamuohjelma kyseli vaihtoehtoisia nimiä hiihtolomalle, kun monessakaan paikassa ei ole tarpeeksi lunta hiihdon harrastamiseen. Mikä olisi kuvaavampi nimi lomalle?

Oma lomani oli selvästi PotkuLoma, koska minulla oli monenlaista kivaa puuhaa tähän harrastukseen liittyen. Ostin itselleni Kickbike Cross -maastopotkulaudan. Pari päivää vierähti mukavasti uutta potkulautaa kootessa. Menopeli kun saapui kotiin osiin purettuna. Renkaat, lokasuoja ja ohjaustanko ensin paikalleen, sitten etukori ja matkamittari. Renkaisiin sopivasti ilmaa, ruuvien kiinnityksen tarkistus ja jarrujen säätö – menopeli oli valmis käyttöön.

Loman liikunnat ajalla 9.-17.02.08 välisenä aikana:

Lauantaina kävin lenkillä vielä vanhemmalla potkulaudalla, jossa on sileät asfalttirenkaat. Pyörätie oli enimmäkseen sula aina joltain kohtaa, mutta pari varjoisaa paikkaa piti taluttaa jalan lipsuessa. Matkaa kertyi 12 km ja aikaa kului 1h 20 min.

Sunnuntai lepopäivä.

Maanantaina kävin illalla Bailatino-tunnilla, josta kävelin kotiin asti. Kävelyä kertyi tanssitunnin lisäksi 1 tunti. Lattarimusiikin ystävänä ja entisenä kilpatanssin harrastajana tämä on ehdottomasti mieleisin kuntotunti. Pääsin tunnille vasta nyt lomalla ekan kerran, koska tunti alkaa hiukan liian aikaisin. En sinne työpäivänä oikein kerkeä.

Tiistai ja Keskiviikko meni potkulautaa kootessa ja muissa kotiaskareissa. Kävin ostamassa mm. uuden matkamittarin ja spinning-tunnille sopivat salihousut. Keskiviikkoiltana tein ensimmäisen lenkin uudella maastokikkarilla – aikaa kului 1h 25 min. Pohjoisesta tuuli erittäin voimakas, puuskainen tuuli, joka hiukan hidasti etenemistä.

Torstaina tuuli vain yltyi, mutta lähdin siitä huolimatta päivällä potkuttelemaan. Tällä kertaa valitsin hiekkapohjaisia kävelypolkuja. Suunnittelin reitin niin, että keskivaiheille tulee pitkä myötätuuliosuus, jotta saan oikein hyvää tuntumaa Crossariin. Sitten jouduinkin välillä taluttamaan vastatuuliosuuksilla.

Perjantaina piti oikeastaan olla jo lepopäivä, mutta potkujalkaa kutitti aivan valtavasti. Tämä on niin kivaa liikuntaa, että siitä tulee ihan riippuvaiseksi. Perjantaina tein melko lyhyen lenkin, jolla kontrolloin sykkeen tasoa. Sykemittarin asensin ohjaustankoon, josta näin sykelukeman koko ajan. Valitsin tuulelta suojaisan tieosuuden, jossa tein rauhallisia vetoja edestakaisin. Tämän jälkeen potkuttelin vielä mutkan kautta kotiin – lenkille mitta 1h 15min.

Lauantaina sain vihdoin asennettua matkamittarin uuteen potkulautaan. Pitihän sitä käydä heti testaamassa. Potkuttelin lyhyen lenkin kävelypolkuja pitkin – matka 8,5 km, aika 45 min. Tuuli oli hiukan tyyntynyt edellisistä myrskylukemista ja aurinko paistoi oikein iloisesti.

Eilisen sunnuntain pidin sitten täydellisen laiskottelupäivän. Lihakset olivat aivan hyvässä kunnossa, mutta polvinivelet olivat hiukan rasittuneet. Maastokikkarin korkeamman maavaran vuoksi potku tehdään korkeammalta, jolloin askelkyykky on syvempi. Aivan mahtavaa jalkatreeniä.

En olekaan pitkään aikaan viettänyt näin hauskaa ja liikunnallista talvilomaa. Liikuntaa kertyi tälle viikolle siis 9 h.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: