Potkua kuntoon

Liiku terveemmäksi, osa 2

Posted on: 13.05.2008

Lähdin siis vielä toiselle potkulenkille iltapäivän alkajaisiksi. Ilma oli jo niin lämmin, että saatoin laittaa tuulitakin satulalaukkuun. Päälläni oli mustat trikoot ja lyhythihainen pyöräilypusero sekä tietenkin kypärä. Suuntasin potkuni kaupunkiin päin rantapuistoa pitkin. Tuuli puhalsi edelleen navakasti pohjoisesta päin ja se oli haitannut aiemmin puistolenkkiä. Myötätuuleen olikin mukavan leppoisaa potkutella.

Viisarin risteyksessä katsastin kilometrimittaria eikä matkaa ollut kertynyt vielä paljoa. En kääntynytkään oikealle kohti Kaurialaa vaan jatkoin matkaa kohti Visamäkeä. Eiköhän sieltä tule vastaan sopiva kääntöpaikka. Potkuttelut sujuivat mainiosti ja mieli oli korkealla. Hämeenlinnan ympäristössä on erittäin kattava pyörätieverkosto myös valtateiden varrella, joten lenkkiä on turvallista jatkaa myös kaupungin ulkopuolelle.

Turun valtatielle päästessäni pysähdyin taas risteyksessä suunnittelemaan lenkkiä. En kääntynytkään vasemmalle Vanajan suuntaan vaan jatkoin matkaan kohti Miemalaa. Miemalassa olen usein käynyt pyöräilemässä ja maisemat ovat siellä hienot. Minä haluan kokeilla, minkälainen tienoo se on potkutella. Miemalantie onkin varsin tasainen ja tie on hiljainen kylätie peltojen keskellä. Tuuli oli selän takana ja hienokseltaan alavilla suorilla saattoi pitkän matkaa laskettaa jopa 30 km/h ilman yhtäkään potkua – hienoa.

Tässä vaiheessa alkoi hieman epäilyttää matkan mielekkyys. Myötätuulta riittää niin kauan kuin jatkaa eteenpäin, mutta kotiin käännyttäessä olisi reipas vastatuuli. Vieläkö jatkaisin eteenpäin? Riittääkö voimat vai tuleeko noutaja? Juomaa ja evästä on laukussa ja jos ei sopivaa risteystä löydy voinhan kääntyä myös takaisin päin. Eihän tässä ole mitään huolen häivää – loistava ilma ulkoilla. Sen verran varovaisesti kuitenkin jatkoi etenemistä, että yhden loivan ylämäen talutin potkulautaa. Säästelin voimiani tulevia ponnisteluja varten.

Miemalantie vaihtui vähitellen Rastilaksi ja pian olinkin Turengintiellä ja käännyin vasemmalle kohti keskustaa. Kun nyt kerran olen Turengissa, niin pidetään sitten kunnollinen tauko. Kävin nostamassa automaatista rahaa ja ryhdyin etsiskelemään sopivaa ruokapaikkaa. Nesteen kahviosta ostin kinkkusämpylän, kupin kahvia ja lasin sokeritonta limsaa. Istuskelin pöydässä pitkän aikaa seuraillen tienoon tapahtumia.

Hyvin levänneenä ja juomapullot täytettynä lähdin Harvialantietä takaisin kohti Hämeenlinnaa. Tässä vaiheessa iski epäonni – trikoot repesivät reiden sisäsivulta monta senttiä. Vanhan vaatteen sauma oli tullut tiensä päähän ja potkun edestakainen liike varmasti nopeutti seikkaa huomattavasti. Voihan hitto, mitäs nyt pitäisi tehdä. Mukana ei tietenkään ole hakaneulaa tai teippiä. Ei kai asialle voi mitään. Vähän matkaa potkuteltuani eteenpäin näin kaukana ostoskeskuksen, jossa on myös Tarjoustalo. Hei, sieltähän minä voin ostaa uudet trikoot ja heittää vanhat vermeet roskiin.

Kun sain tämän vaateongelman onnistuneesti ratkaistua (2 uudet trikoot) jatkoin matkaa kotia kohti. Vastatuuli oli todella reipas ja se selvästi haittasi etenemistä aukeilla suorilla. Lepotaukoja täytyi pitää useammin ja lihaksissakin tuntui jo rasitusta. Potku kuitenkin sujui silti mukavasti ja keho toimi hyvin jatkuvien potkusarjojen aikana. Paluumatkalla söin kaksi energiapatukkaa ja voimia riitti hyvin kaupunkiin asti. Potkuttelin koko paluumatkan edelleen pyöräteitä pitkin.

Pian olinkin kaupungin keskustassa ja aloin miettiä reittiä kotia kohti. Vieläkö jatkan matkaa? Vastatuuli oli jo vienyt suurimmat potkuhalut ja oli aika suunnata kiltisti kotia kohti. Potkuttelua kertyi päivän aikana 50 km (3h 42min) ja ulkoilua kertyi yhteensä 7 tuntia. Mittarin mukaan kulutus oli päivän aikana 4213 kcal ja keskisyke 147. Tämä on toinen kerta, kun potkuttelen näin pitkän matkan. Tällaisia retkiä haluan lisää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: