Potkua kuntoon

Liiku terveemmäksi -päivä

Posted on: 13.05.2008

Viime lauantaina en lähtenytkään kaupungille shoppaamaan, vaan suuntasin Linnanpuistoon viettämään liikunnallista päivää todella aurinkoisessa säässä. Päätin lähteä teemapäivään potkulaudalla ja lastasin etutarakkaan molemmat laukut tarvikkeita varten. Laitoin myös sykemittarin päälle ja se oli päällä koko ulkoilun ajan. Ennen lähtöä söin tukevan puuroaamiaisen, jotta ei ihan heti tulisi nälkä.

Vähän ennen klo 10 lähdin hiljalleen potkuttelemaan puistoa kohti. Päivä oli jo aurinkoinen, mutta tuuli teki ilmasta viileän. Puistossa oli pystytetty monen yhdistyksen esittelykojuja ja tutustuinkin niiden toimintaan ja keräsin kiinnostavia esitteitä.

Liikunta alkoi puistojumpalla, joka taisi kestää noin 40 min. Paljon nosteltiin jalkoja ja pyöriteltiin hartioita. Nurmikolla jumppaaminen ei välttämättä olekaan niin helppoa. Askelissa ja tasapainon kanssa saa olla tarkka, ettei kompastu ruohomättäisiin. Loppuosa jumpasta olikin kuntonyrkkeilyä. Minäkin innolla mätkin kuviteltua vastustajaa terävillä suorilla ja koukuilla sekä pommitin vatsaa nopeilla iskusarjoilla. Aika mukavaa touhua. Jumppa nostikin syketta jo aika korkealle, mutta liikkeiden väli otettiin aina rauhallisemmin.

Jumpan jälkeen lähti ryhmät joko kävelemään tai pyöräilemään Kaupunkipuiston polkuja pitkin. Reitin varrelle oli varattu toimintapisteitä; luontopolkua, melontaa ym. Jumppa tuntui jaloissa yllättävän paljon, joten minä pysähdyin Sotkun kahvipisteeseen juomaan kaupungin tarjoamat pullakahvit. Päätin tehdä lyhyen lenkin puiston ympäri, jossa jätin perimmäisen lenkin kiertämättä. Poikkesin kuitenkin Aulangon kylpylälle katsomaan, mitä toimintaa sinne oli järjestetty. Paikalla ei ollut kuin esittelykoju, joten pääsin jatkamaan melko pian matkaani.

Palasin takaisin puistoon ja jätin potkulaudan hetkeksi sivuun. Puistoon oli varattu kaikenlaisia kulkuvälineitä, joita sai kokeilla. Oli siellä myös yksi Kickbike. Minä kokeilin käsin kelattavaa nojapyörää ja Intiasta tuotua riksaa. Osallistuin myös yhdistysten järjestämiin terveystesteihin, joista kerron sitten erikseen.

Puiston anti tuli käytyä läpi, mutta päivä oli vasta kunnolla lämpenemässä. Potkulaudan mittarissa ei vielä ollut paljoa kilometrejä, joten päätin tehdä vielä yhden lenkin. Tarkalleen en päättänyt minne potkisin. Eiköhän se selviäisi matkan varrella.

jatkuu…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: