Potkua kuntoon

Potkuttelun kokeilua

Posted on: 21.07.2008

Viime viikolla hermo ei enää pitänyt vaan oli aivan pakko käydä kokeilemassa, miltä potkuttelu tuntuisi. Edellisestä potkuttelusta oli reilu kaksi viikkoa. Kädet syyhysivät kovasti päästä potkulaudan ohjaustankoon. Pelkäsin koko harrastuksen tyssäävän kokonaan, jos en pian ryhtyisi toimeen. Toisaalta minulla oli aivan hirveä tunne siitä, että olen liian aikaisin liikkeellä. Palkaksi malttamattomuudestani voisi tulla paranemisessa roimasti takapakkia.

Tämä mielessäni maltoin olla varovainen kokeilussani. Kotikatuni varrella on tasainen tienpätkä, jolla päätin tehdä varovaisia vetoja edestakaisin. Suoralla on mittaa noin 150 metriä.

  • maanantai – vasen jalka voimaton, potkuun ei löytynyt juuri voimaa ollenkaan. Todella rauhallisia vetoja 4 kpl ja laskettelu takaisin kotiin. Vetojen välissä aina venyttely. Potkuttelua 1 km ja 7 min. Jalka sieti potkuttelun hyvin.
  • keskiviikko – vasen jalka jo parempi, potku selvästi voimakkaampi. Rauhallisia vetoja 6 kpl ja pienen mutkan kautta kotiin. Vetojen välissä venyttely. Potkuttelua 2,3 km ja 12 min. Kantapää kipeytyi selvästi ylimääräisestä mutkasta. Kylmähoitoa.
  • torstai – aamulla jalka selvästi aiempaa kipeämpi, lepopäivä

Ahneus siis iski, vaikka koetin olla todella varovainen. Potkuttelun avulla on erittäin hyvä vahvistaa jalkaa, kun kehon paino ei ole aivan kokonaan jalan päällä. Potkumäärät on kuitenkin pidettävä aivan minimaalisina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: