Potkua kuntoon

Maxia ulkoiluttamassa

Posted on: 19.08.2008

Viime lauantaina oli vihdoin se tilanne, että saatoin kokeilla potkuttelua pitkästä aikaa. Parin lepopäivän jälkeen jalat olivat levänneet ja varsin oireettoman tuntuiset sekä jalkaterien liikeradat varsin normaalit. Potkuttelu juuri tuona päivänä oli minulle muutenkin tärkeä, sillä toisaalla potkuteltiin maratonia tosimielessä. Vielä tästä päästään ohi ja eteenpäin.

Viimeisin hankintani KB Sport Max on joutunut hoitoviikkojen aikana varsin alentavaan asemaan – vaatetelineeksi. Vaatteiden ja muovipussien alla se on ollut varsin surullinen näky. Olisi jo korkea aika hiukan ulkoiluttaa sitä ja samalla pääsisin testaamaan myös uusien Brooksien potkuominaisuuksia. Maxin matala astinlauta olisi myös varsin suureksi hyödyksi kokeilulleni.

Päätin muuttaa potkutekniikkaani kunnes rasitusvamma on parantunut; rauhallinen potku ilman polvennostoa ja potkaisevan jalan kantapää ensin maahan. Näin kantapäähän kohdistuisi mahdollisimman pieni rasitus – toivottavasti.

Ensin kuitenkin rauhallinen lämmittely kävellen, jonka jälkeen vuoronperään potkuttelua ja kävelyä noin 5 min ajan kolme kertaa. Aina ennen potkutteluosuutta kevyet venytykset pohkeille. Viimeisen potkusarjan suoritin päkiöillä, eikä mitään kipuja tuntunut kantapäissä. Lievää rasitusta kuitenkin pohjelihaksessa. Tämän jälkeen rauhallinen kävely kotiin ja jalkojen venyttely ulkona. Potkuttelut suoritin aina tasaisella tieosuudella.

Lenkille tuli mittaa 5 km ja aikaa kului 35 min, lisäksi jäähdyttely ja venyttely 25 min. Harjoituksen keskisyke 133 ja kulutukseksi mittari ilmoitti 500 kcal. Lenkin kesto oli erittäin sopiva ja maltoin pysyä ennakkoon tekemässäni suunnitelmassa. Olen erittäin tyytyväinen kokeiluun. Kantapäät kestivät potkuttelun hyvin, eikä oireet lisääntyneet seuraavanakaan päivänä. TODELLA HIENOA. Uudet lenkkarit tuntuivat soveltuvan potkutteluun myös oikein hyvin, vaikka jalanvaihto muuten oli varsin varovaista.

Japadapaduu!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: