Potkua kuntoon

Rapainen potkuttelu

Posted on: 16.03.2009

Sunnuntaina iltapäivällä päätin lähteä kokeilemaan taas potkuttelua – olihan maaliskuun lenkki vielä tekemättä. Täällä Hämeessä kevät ei ole läheskään niin pitkällä kuin Pasilassa näytti olevan. Jalkakäytävät ovat pääosin vielä lumen peitossa, mutta ajotiet ovat jo sulia. Osittain potkuttelin Crossarilla tien laitaa ja välillä siirryin jalkakäytävälle. Loska ja kura tosin lensi märällä tiellä ja kotiin päästyäni taisin olla vyötäröä myöten kurassa. Välillä sai myös pyyhkiä matkamittarin lasia puhtaaksi, että näkee lukemat.

Uskottelin itselleni, että tässä ollaan lähdössä rauhalliselle, pikku lenkille kuvaamaan kevään edistymistä maisemassa. Tästä syystä en katsonut aiheelliseksi ottaa edes sykemittaria mukaan. Olisihan minun pitänyt muistaa, että minä en osaa tai kykene potkuttemaan rauhallisesti. Nytkin syke nousi aina tuokion potkuttelun jälkeen korkealle ja pieni tauko oli aiheellinen, jolloin ehti hyvin ottaa huikkaa juomapullosta.

Potkujen suorittaminen oli toki maltillista ja rauhallista. Kuulostelin kehon ja jalkojen viestejä, miltä potkusarjat pitkästä aikaa tuntuvat jäsenissä. Kaikkihan sujui ihan mukavasti erilaisia jalanvaihtoja myöten, jopa se ”lentävä hollantilainen”. Ylämäet vielä kävelin varmuuden vuoksi sekä lumiset kohdat, sillä jalassani oli melko sileäpohjaiset kävelylenkkarit.

Kaikkiaan voin olla lenkkiin todella tyytyväinen, vaikka pientä rasitusoiretta kantapäässä oli havaittavissa. Tulevaisuudessa ei tarvinne enää pitää ihan näin pitkiä taukoja lenkkien välillä. Tulevat lenkit kannattaa kuitenkin tehdä hieman lyhyempinä. Matkaa taittui noin 7 km ja aikaa kului 51 minuuttia. Ihan varmuuden vuoksi jäähdytin vielä vasemman jalkaterän raanakylmässä vedessä.

Tänään ovatkin aivan koko kropan lihakset sopivasti rasittuneen tuntuiset, jolloin tietää treenanneensa kunnolla. Vasen nilkkakin on aivan hyvässä kunnossa – hienoa. Tästä vain eteenpäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: