Potkua kuntoon

Pääsiäisen liikunnat

Posted on: 14.04.2009

Pitkäperjantaina tein ensimmäisen pitemmän pyörälenkin. Sää oli iltapäivällä hieman viileä, vaikka aurinko paistoi kirkkaasti. Rauhallisella rytmillä kiersin vajaan Parolan lenkin enkä ollut suinkaan yksin. Paljon oli mm. lapsiperheitä liikkeellä ja vastaantulijoita oli monta. Pyörätiet oli jo siivottu puhtaiksi ja pyörä rullasi kevyesti. Lenkille tuli mittaa 19,3 km ja lenkin keskinopeus 16,2 km/tunnissa.

Lauantaina kävin ensin aamupäivällä kaupungilla ja kuulostelin olotilaa, mitä liikuntaa kannattaisi tehdä. Päätin sitten laittaa Kickbike Classicin ajokuntoon ja kokeilla lyhyttä lenkkiä sillä. Ensin pumppasin renkaat täyteen ilmaa, pyyhin pölyt pois kostealla rievulla ja tarkistin myös jarrujen kunnon. Tämän jälkeen potkulauta oli valmiina käyttöön.

Niin vain kävi, että edellisestä lenkistä on kulunut taas neljä viikkoa. Hyvillä mielin lähdin liikkeelle maratonreittiä myötäillen. Aurinko paistoi jälleen ja kesärenkaat rullasivat kevyesti. Olin valinnut jalkineiksi mustat kävelylenkkarit ja potku vaihtoineen sujui niillä jouhevasti. Isommat ylämäet jätin edelleen potkimatta, mutta pienemmät kumpareet menivät pääosin oikean jalan potkuilla.

Potkukunto on luonnollisesti melko huono ja sykemittarin itsepäinen piipitys alkoi pian ärsyttää minua. Sykerajoiksi oli unohtunut edellisen pyörälenkin arvot. Vaimennettuani mittarin äänet lenkki sujui rauhallisilla intervalleilla eteenpäin. Lenkille tuli mittaa noin 9 km ja aikaa kului tunnin verran lopun jäähdyttely mukaan lukien. Potkuttelun keskinopeus 12,6 km tunnissa.

Sunnuntain vietin lepopäivää katsellen pyöräilyä ja maanantaina kävin kylässä pyörällä. Tälle lenkille tuli mittaa noin 12 km ja 45 min. Näin saatiin vietettyä varsin liikunnallinen Pääsiäinen. Tähän täytyy olla todella tyytyväinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: