Potkua kuntoon

Aamun potkuttelu töihin

Posted on: 09.09.2009

Nyt on eletty jo reilu viikko syyskuuta ja en ole vielä käynyt potkuttelemassa. Siihen oli saatava korjaus. Alkuviikosta jo päätin, että jonain päivänä lähden potkulaudalla töihin ja ennakkoon täytin työpaikan jääkaappia etukäteen, jotta voin siten lähteä kevyellä varustuksella liikkeelle. En olekaan vielä tänä kesänä potkutellut töihin täyttä matkaa.

Keskiviikkona kickbike kyydittää potkijaa,
kunnostettu Classic nyt vuoron saa.
Navakka tuuli hiukan hidastaa menoa,
ei se mitään – tässä kohotetaan kuntoa.

Runoilut sikseen – aamun potkuttelu sujui yllättävän mukavasti. Minulla oli päälläni verkkarit ja pitkähihainen pyöräilytakki, joka oli ilmeisesti tähän säähän vielä liian paksu. Tämä on minulla ainainen ongelma – mitä laittaa päälle potkutellessa? Kunto riitti oikein hyvin normaaliin matkapotkutteluun ja ylämäetkin jaksoin potkutella melko vaivattomasti.

Kantapää kesti potkuttelun hyvin ja saatoinkin helposti pidentää potkusarjoja 6-8 potkua molemmilla jaloilla. Pyöräilyn testimäenkin potkuttelin melko vaivattomasti ylös asti ja mäen päällä mittautin sykelukemiksi 184. Viimeiset 3 kilometriä tuuli alkoi haitata merkittävästi etenemistä. Kun loppumatka on vielä loivaa ylämäkeä, potkurytmiä oli hiukan rauhoitettava ja vauhti tietenkin hidastui. Loppumatkasta rekisteröin lenkin maksimisykkeeksi 187. Koko matkan jaksoin potkutella yhteenmenoon.

Onneksi lähdin hyvissä ajoin liikkeelle ja ehdin hiukan jäähdytellä työpaikan ympäristössä. Noin 10 minuutin ajan potkuttelin 3-4 potkun sarjoja rauhallisesti eteenpäin ja ehkä laskettelin toiseen suuntaan rullaten. Viimeiset minuutit jäähdyttelystä kävelin pihalla edestakaisin ja sain sykkeen laskemaan noin 130 tienoille. Sykemittarin tiedot: 45 min, iz 21 min, 165-130, keskisyke 165. Kulutus 555 kcal, josta rasvaa 20%. Matkaa kertyi 10,8 km.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: