Potkua kuntoon

Iltapäivän potkuttelu kotiin

Posted on: 09.09.2009

Iltapäivä oli todella lämmin ja aurinkoinen, mutta suurimman osan matkaa oli todella voimakas ja puuskainen vastatuuli. Ensimmäiset 3 kilometriä olivat ihan mukavat, mutta lopun matkaa kamppailin etuoikealta puhaltavaa tuulta vasten. Laiskan rullailun sijaa jouduin potkuttelemaan alavat suoratkin ikään kuin ylämäkeen ja sykemittari piipitti tietenkin ranteessa kiivaaseen tahtiin.

Jos missään vaiheessa tuntui siltä, että vastatuulessa ei ole tarpeeksi haastetta, niin voihan niitä hankkia hiukan lisää. Ensimmäisen kerran ikinä kävi niin, että verkkarin lahje tarttui takarenkaaseen kiinni ja lokasuoja taittui kaksin kerroin, jolloin rengas jämähti tilttiin. Hetken olo tuntui melko tukalalta, kun vapaa jalka on tarrautunut taaksepäin. Mitenkäs tästä päästään tyylikkäästi alas? Eipä siinä mitään – lahkeen sai nykäistyä kuitenkin helposti irti ja jalkautuminen sujui normaalisti.

Hetken aikaa siinä sitten oikaistiin lokasuojan vekkejä ja painettiin kiinnitysvarsia suoremmaksi. Puolen matkaa lokasuoja hankasi silti renkaaseen kiinni varmasti jarruttaen muutenkin hankalaa etenemistä.

Tällä kertaa en jaksanut tai edes viitsinyt potkutella yhteenmenoon, vaan pidin kaksi lyhyttä juomataukoa matkan varrella. Olosuhteet eivät houkuttaneet ylimääräisiin lenkkeihin, vaan tulin suorinta tietä kotiin. Matkaa kertyi potkuttelulle 9 km. Sykkeen mittaus 52 min, iz 36min ja keskisyke 154. Kulutus 576 kcal, josta 25 % rasvaa. Aikaan sisältyy 10 minuutin rauhallinen kävely kotimäkiä ylös.

Jostain syystä minulle tuli mieleen työmatkat Crossarilla. Onhan tässä sentään alla kuiva asfaltti ja ohuet, kovat renkaat ja tossukin pitää erinomaisesti. Tässähän saa hyvää tehoharjoitusta kunnolle ja tekniikkaharjoitusta hyppyvaihtoineen ilman varsinaista ylämäkeä. Hieno homma.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: