Potkua kuntoon

Ehtoopotkuja

Posted on: 21.09.2009

Viikonloppu meni lähinnä täydellisen laiskottelun merkeissä, joten tänään oli jälleen mukavasti energiaa ylimääräiseen lenkkiin. Töistä ensin Tiiriöön asioille ja sitten kiireesti kotiin askareiden pariin. Tämän jälkeen oli vielä intoa lähteä potkuttelemaan.
 
Potkulaudaksi valitsin tällä kertaa Sport Maxin, jonka matkamittari ei edelleenkään toimi. Renkaatkin olisi voinut pumpata ennen lähtöä. Silti renkaat rullasivat melko vaivattomasti. Päälleni puin verkkarit ja pyöräilytakin, joka tällä kertaa oli illan viileydessä ihan sopiva vaate.  Jalkaani laitoin hyväksi havaitut mustat kävelylenkkarit. Päässä tietenkin kypärä ja ranteessa sykemittari.
 
Lenkki sujui yllättävän vaivattomasti ja potkusarjat sujuivat kuin itsestään. Nykyisin tulee eniten käytettyä 6 potkua/sarja, joka ei ehdi vielä aiheuttaa väsymystä potkaisevassa tai tukevassa jalassa. Tuulikaan ei haitannut matkaa ja verkkahousujen puntit oli kiinnitetty hakaneuloilla. Ainoa häiriö oli säännölliset pohjakosketukset asfaltin tai hiekkapolun epätasaisuuksiin.  Tämä vei hiukan rentoutta potkuista, mutta pahemmilta kommelluksilta vältyttiin tällä kertaa. Toisaalta yhdellä pätkällä oli niin tuoretta asfalttia, että tossu jäi lähes kiinni pintaan.

Lenkkiin kului aikaa 1h 19min, josta sykealueella tapahtui 39min (in zone). Sykerajat olivat 160-130 ja lenkin keskisykkeeksi tuli 156. Mittarin kulutus oli 884 kcal, josta 25% rasvaa. Lihaksisto kesti tämän lenkin hyvin, mutta loppumatkasta vasen polvi kipeytyi häiriten hiukan potkuja. Lenkin pituus oli noin 16 km ja sisälsi muutamia juomataukoja ja kävelyn kotimäkiä ylös.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: