Potkua kuntoon

Pitkä potkulenkki

Posted on: 16.11.2009

Silmäilin ennen viikonloppua taas säätiedotuksia mielenkiinnolla. Onko lämmintä ja sataako vettä vai lunta? Sunnuntai osoittautui aika mainioksi ulkoilupäiväksi ja se näkyi heti pyöräilijöiden ilmestymisenä katukuvaan. Kadut olivat sulia, eikä lopulta edes satanut lenkin aikana.

Minä lähdin lenkille Kickbike Cross Maxilla. Päätin liikkua pääosin katuja pitkin ja jalkaani laitoin taas ohutpohjaiset Kuoman kävelykengät. Vaatteita tuntui aluksi olevan liian paljon ja ensitöikseni riisuin hanskat ja buff-huivin pois, että keho saisi jotain kautta viilennystä. Lenkin edetessä vaatekerta osoittautui kuitenkin ihan sopivaksi.

Alkumatkan potkuttelu sujui melko kevyesti ja potkusarjat sujuivat hienosti, vaikka lihakset olivat hiukan väsyneitä perjantain pitkästä kävelystä. Minulla oli mukanani myös ipod ja kokeilin walking-listan kappaleiden sopivuutta potkutteluun. Eivät ne kyllä oikein sopineet, mutta tulihan kuunneltua hyvää musiikkia. Välillä innostuin myös laulamaan jonkin hyvän kappaleen tahtiin ja näin huvitin päiväkävelyllä olevia ihmisiä.

Kääntyessäni paluumatkalle huomasin tehneeni reitinvalinnassa erehdyksen. Alkumatkan hyvä vauhti olikin myötätuulen siivittämää ja nyt se kääntyi vastaiseksi. Joutuisin siis puskemaan yhtäjaksoisesti suurimman osan matkaa vastatuuleen ennen kuin voisin kääntyä taas eri suuntaan. Pahimpien tuulenpuuskien aikana jalkauduin kävelemään, ettei syke nousisi aivan maksimiin, enkä runtannut ylämäkiinkään ihan täydellä voimalla.

Eipä tässä kiirettä ole. Koetankin opetella sopivan tyylin vastatuulta varten. Välillä painuin matalaksi lähelle ohjaustankoa, mutta sitten sain kaikki kurat naamalleni. Rauhallinen, pitkä potku pystyasennossa vei kuitenkin aika hyvin eteenpäin ja lopulta tunsin saaneeni pienen erävoiton tuulesta. Ansaitun lepotauon pidin Tiiriön Citymarketissa.

Tiiriöstä jatkoin maratonlenkkiä eteenpäin ja sain pariin otteeseen pyöräilijöistä peesiapua. Vauhtia olisi voinut olla polkijoilla enemmänkin, mutta maltoin pysyä pyöräilijöiden takana. Lopulta pääsin reitin kääntöpaikkaan ja tuuli puhalsi jälleen selän takaa. Saatoin jälleen potkutella leppoisasti eteenpäin ja välillä pysähtyä juomaan.

Retki sujui oikein mukavissa tunnelmissa ja palasin aika hyvävoimaisena kotiin. Kantapää oli hiukan arka, mutta suuren palautusjuoman ja suihkun jälkeen saatoin istuskella lopun iltaa kaikessa rauhassa sohvalla ja syventyä kutimiini. Lenkille tuli mittaa 29,6 km ja aikaa kului kaikkiaan 2h 52 min. Keskisyke 159 ja nettokulutus mittarin mukaan 1741 kcal. Tässähän voisi harkita vielä työmatkan potkuttelua jonain päivänä.

Mainokset

1 Response to "Pitkä potkulenkki"

Hienoa kun jaksat pakertaa kilometrejä. Hyvää jatkoa Sinulle tälle viikolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: