Potkua kuntoon

Sitkeää vääntöä

Posted on: 28.02.2010

Pitkästä aikaa tuli sopiva tilanne potkulenkille. Sää oli leuto, keho levännyt eikä muutakaan menoa ollut sunnuntaille. Nämä tilaisuudet on aina käytettävä hyväksi. Lähdin puolen päivän aikaan Crossarilla potkuttelemaan. Alkumatkasta minulla oli maastolenkkareiden päällä sparkkoset, mutta suojalumi kerääntyi niiden pohjaan kiusallisesti. Jatkoin pian lenkkiä ilman niitä ja potku piti tahmealla lumella ihan mukavasti.

Lämpötila oli jo plussan puolella ja keli oli aika tahmea. Oman vastuksensa etenemiselle antoi myös ajoittainen vastatuuli. Oma mieli oli kuitenkin iloinen ja renkaiden huono rullaus ei minua haitannut. Pikemminkin jaksoin jauhaa sitkeästi voimakkailla ja rullaavilla potkusarjoilla koko ajan eteenpäin. Asentoni oli yleensä aika matala välttääkseni tuulta ja saadakseni ladattua kunnolla voimaa potkuihin. Sarjat olivat melko lyhyitä – 4-5 potkua. Tuntuu, että jaloissa on voimaa aika mukavasti. Muutamia loivia ylämäkiä potkin ylös kunnes pito kengän alta hävisi. Välillä toki kävelin hieman tasatakseni sykettä ja juodakseni vettä pullosta. Sitten taas mentiin.

Kävipä niin hyvä tuuri, että törmäsin toiseen potkuttelijaan. Tämä herra oli kävellen lenkillä ja tuli juttelemaan kanssani juomatauon aikana. Hetken siinä vaihdettiin kokemuksia tämän talven lenkeistä ja toivottelimme hyviä lenkkejä kevättä odotellessa. Muistaakseni olen jutellut hänen kanssaan aiemminkin. Tämä hyväkuntoinen, vanhempi herra potkuttelee joka kesä Hämeenlinnasta Helsinkiin eli käy hyväksi esikuvaksi kenelle tahansa.

Lenkin alkumatkan puurtaminen palkittiin loppuosalla, kun pääsin paljaalle asfaltille viimeisten kilometrien ajaksi. Päivän valossa uskalsin hyvin mennä autojen seassa ja sain nautiskella aivan kesäkelien vauhdista. Tämä oli todella mahtavaa. Lenkki kesti tasan 2 tuntia ja matkaa kertyi noin 15 kilometriä. Keskisyke 158 ja kulutus 1336 kcal.

Tällä hetkellä soi sopivasti Nickelback – Just to Get High.

Mainokset

2 vastausta to "Sitkeää vääntöä"

Sitkeyden jatkoa ja kaikkea muutakin positiivista Sinulle talven lopulle.

Kiitos Kuntoguru!
Innolla odottelen jo kevättä, kun vain kurkku paranisi kunnolla. Tänään on taas ollut yskää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: