Potkua kuntoon

Vaivatonta potkuttelua

Posted on: 10.05.2010

Sunnuntaina oli hieman sateisempi sää ja pyörän selkään istuminen ei oikein viehättänyt. Kostean sään ihanteellinen kulkuneuvo on tietenkin Kickbike. Potkulautaillessa keho pysyy melko lämpöisenä ja vaatteet kastuvat joka tapauksessa hiestä märäksi – ainakin meillä potkutaviksilla. Kulkuneuvokseni valitsin Classicin, joka on mielestäni malliltaankin jo klassikko. Sopii monenlaiseen maastoon ja ohjaustanko on käyttömukavuudessaan mainio. Tästä en luopuisi ainakaan ensimmäisenä.

Tällä kertaa mittarikin löytyi ja varasin hieman varusteita mukaan pieneen satulalaukkuun. Tällä kertaa vaatetuksena olivat pelkät Haltin trikoot, lämmin pitkähihainen pyöräilytakki sekä ohut tuulitakki. Sää oli pilvinen ja sateinen, lämpö 7 ºC. Vieno tuuli 4-5 m/s puhalteli hikiä kasvoilta. Jalassani oli mukavat, mustat kävelylenkkarit ja päässä tietenkin kypärä.

Lähdin rennolla asenteella liikeelle ja pienen lämmittelyjakson päätteeksi fiilistelin lopun lenkistä ipodiin tekemäni potkulistan tahtiin. Potkulistasta muodostui aika mielenkiintoinen sekoitus kuubalaisesta rumbasta rankkaan metalliin asti ja kaikkea siltä väliltä. Suurimman osan aikaa potkuttelin melko rauhallisesti. Väliin lisättiin muutamia tehokkaita spurtteja jonkin menevän kappaleen ajaksi, jolloin sain rykäistä koko pakaralihaksen voimalla karmeita tehopotkuja asfalttiin. Nämä vedot olivat potkutahdiltaan rauhallisia.

Lenkin alkupuolella tein myös muutamia tekniikkaharjoituksia suoralla pyörätiellä. Tein useita kahden potkun sarjoja hyppyvaihdolla sekä uutena harjoitteena jalkautuminen vauhdista potkulaudan rinnalle juoksemaan. Muutaman potkun jälkeen hyppäsin laudalta alas juoksuun ja hyppy takaisin laudalle. Tein tämän harjoituksen näin ensimmäisellä kerralla vain vasemmalle puolelle, kun se on minulla se määräävämpi puoli kehoa. Lenkin loppupuolella juoksin sitten yhden lyhyehkön mäen ylös laudan vierellä ja hyppäsin mäen päällä takaisin kyytiin.

Kevään ensimmäiset potkuttelut ovat olleet hyvin vaivattoman tuntuisia. Potkun liikerata on varma ja suoraviivainen, keskivartalo on hyvin hallinnassa ja yhdellä jalalla seisoskelu on hyvin luontevaa. Jotain on talven aikana tehty ilmeisesti oikein. Lenkki kesti noin 1,5 tuntia ja matkaa kertyi noin 20 km.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: