Potkua kuntoon

Hulvatonta potkuttelua

Posted on: 28.07.2010

Eilen illalla tunsin itseni jo riittävän levänneeksi, jotta voisin tehdä jotain ylimääräistä. Itse asiassa minun olisi tehnyt hirveästi mieli lähteä kävelemään, kun olin katsellut miesten 20 km kävelyä. Kävely on vaativa ja rankka laji, jonka huomaa pian kokeillessaan reippaampaa kävelyä pitemmän aikaa. Päätin pysyä suunnitelmassa ja lähteä illan viilennyttyä potkulenkille.

Otin jälleen Classicin tallista ja lähdin ipod korvilla kaupungin maratonlenkille. Mieli oli korkealla ja kehokin riittävän levännyt. Kuntoni on ilmeisesti noussut ihan huomaamatta kesän aikana, sillä potkuttelu on hyvin helpon tuntuista. Olen omaksunut hyvin rennon ja huolettoman asenteen potkulautailuun ja fiilistelen vain letkeästi musiikin tahtiin. En tunne tarvetta vilkuilla matkamittariin, enkä joudu tarkkailemaan tuulen suuntaa. Olosuhteet eivät tunnu haittaavan etenemistäni lainkaan. Tosin ylämäkiä säännöstelen vielä ihan aiheesta. Niidenkin aika vielä tulee. Lyhyet mäkispurtit sujuvat jo ihan mukavasti.

Potkuttelua varten tekemäni soittolista on varsin onnistunut. Listalta löytyy monenlaisia kappaleita jokaiselle potkutyylille ja -rytmille. Eilinen lenkki oli kokonaisuudessaa hyvää tekniikkaharjoitusta. Monenlaista tyyliä tuli harjoiteltua ainakin yhden kappaleen verran.

Musiikin positiivista vaikutusta on jälleen tutkittu: How music can aid athletic performance

Keksin myös yhden tekniikka-harjoitteen, joka sopii rullausvaiheeseen. Teen muutaman liioitellun laajan, mutta rauhallisen potkun vuoronperään; nostetaan polvi niin ylös kuin mahdollista ja tehdään ”tyhjä” potku vieden jalkaa niin taakse ja ylös kuin mahdollista. Suoritustahti rauhallinen ja molemmissa vaiheessa voi pyrkiä jalkaa pitämään asennossaan hetken aikaa. Tämä tuntuu rasituksena varsinkin polven koukistajissa. Kun suoritus tapahtuu liikkeessä laudan päällä, saa tasapainoaistikin sopivasti ärsykkeitä.

Lenkille tuli mittaa 28 km ja aikaa kului kaikkiaan 2 tuntia. Täytyy vielä todeta, että olen totisesti löytänyt tässä oman lajini. Fyysiset ominaisuuteni antavat hyvän perustan lajin harrastamiseen. Lisäksi potkuttelun luonne ja intesiteetti tarjoavat sopivaa haastetta ja ”kutinaa” luonteelleni. Olen kohta taas todellinen potkunisti, joka ei malta lopettaa lenkkiä ajoissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: