Potkua kuntoon

Potkua punnertamalla

Posted on: 05.09.2010

Kun päätavoitteena kuntoilun osalta on voimaharjoittelu, voinkin aloittaa säännöllisen punnerrusten harjoittelun. Olen koettanut välttää ostamasta kuntoiluvälineitä kotiin, koska olen kuntosalin jäsen. Jäsenmaksun katteena pitäisi olla myös hyvä välineistö omatoimistakin harjoittelua varten. Tästä on nyt kaksi poikkeusta; hyppynaru ja punnerruskahvat, jotka ostin hiljattain.

Kesällä kokeilin kahvoja jo muutaman kerran ja hain oikeata tapaa omalle kuntotasolleni. Viime viikolla muistin taas kahvat uudemman kerran. Nyt voin jo sanoa, että ne ovat erinomainen hankinta kenelle tahansa. Minulla on toisessa ranteessa vanha vamma, joka rasituksen myötä saattaa kipeytyä vieläkin. Punnerruskahvojen avulla pystyn pitämään ranteeni suorana ja pystyn ylipäänsä kokeilemaan tämänkin liikkeen harjoittelua.

Tästäkin aiheesta löytyy tietenkin erinomaisia videoita. Scooby Werkstatt neuvoo mielestäni todella hienosti myös aloittelijoita voimaharjoittelun pariin:

Eli ohjelma on seuraava – 1-2 kertaa viikossa rauhallisia punnerrussarjoja oman kuntotason mukaan. Minun kohdallani se tarkoittaa 3-4 hallittua punnerrusta polvet maassa. Näitä lyhyitä sarjoja pystyn tekemään lepotauon jälkeen 4 kpl. Olen huomannut omalla kohdallani sen, että on mukavinta pitää kahvat hieman vinottain hartian leveydellä. Silloin minun on helpointa pitää ranteet suorassa.

Huomasin myös sen, että kahvoja on kiva käyttää kaikissa liikkeissä, joissa kädet ovat lattiassa. Polvipunnerruksien lisäksi melko helppo liike aloittelijalle on ihan keskivartalon pito täydessä etunoja-asennossa. Tästä voi koettaa esim. koukistaa polvia vuorotellen kohti rintakehää säilyttäen kehon napakka asento.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: