Potkua kuntoon

D97 – Tautinen olo

Posted on: 08.09.2010

Mitä pitemmälle päivä on tässä edennyt, sitä huonompi olotila minulle on tullut. Tuntuu siltä, että kurkku ja nenä ovat täysin tukossa ja kurkkua, korvia ja päätä särkee. Tämän lisäksi tietenkin astmaatikon keuhkot kipuilevat oitin. Olo on sen verran kurja, että en ala nyt treenaamaan mitään. Tuskin pystyisin kovin tehokkaasti treenaamaan, vaikka minulla ei olekaan kuumetta. Kokemukseni mukaan olo saattaa olla huomenna taas mitä mainioin. Odotellaan vain tämä ilta.

Hassua tässä tilanteessa on se, että minä olen mitoittanut syömiseni 2 tunnin tehokaan kuntoilun mukaan. Järkevintä oli pienentää päivän kalorivajetta, jotta illalla saa pistää vielä suuhunsa jotain. Surkeassa olotilassani ajattelin hakea kaupasta jotain hyvää syötävää, jotta olo tuntuisi hieman siedettävämmältä. Onneksi ehdin tehdä lopun tämän suuntaisista aatoksista ja kävin hakemassa apteekista vain kurkkupastilleja.

  • Kuntoilut pyöräilyä 1h 8 min
  • Nautittu ravinto 2035 kcal
  • Proteiineja 30%
  • Hiilihydraatteja 46%
  • Rasvaa 24%
Mainokset

2 vastausta to "D97 – Tautinen olo"

Tuo kalorien määrän muuttaminen liikunnan mukaan on jännä juttu. Jos tulee radikaali muutos tekemisiin, niin elimistö ei heti ymmärräkään, että pitäisi syödä vähemmän tai joskus enemmän.

Ainahan pitäisi opetella kuuntelemaan kehon tarpeita, mutta eihän näitä aina muista. Parempi olisi aina aterioida vasta, kun keho ilmoittaa selvästi oikeaa nälkää. Suurempi energiantarve ehkä huomataan selvemmin. Parin päivän viivellä keho alkaa jo vaatia äänekkäästi lisää mahan täytettä esim. keväällä, kun aloitetaan pyöräilykausi. Pienemmän kulutuksen tarve on ehkä vaikeampi huomata, jos ei tarkkaile syötyjä kaloreita. Koko ajan oppii lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: