Potkua kuntoon

”Tunnen sisälläni kasvun voimien”

Posted on: 24.09.2010

Enpä olisi uskonut 3 vuotta sitten, että ihan suosiolla harrastan voimaharjoittelua omin nokkineni. Tarkoitukseni oli alunperin jumppailla kuntosalilla ohjaajan neuvojen mukaan  ja ulkoilla muuten omaan tahtiin. En uskonut pystyväni mihinkään täysin omatoimiseen tekemiseen. Niin se mieli muuttuu.

Se on toisaalta hyvin yllättävää, miten pienellä vaivalla kehon hallinta ja voima alkaa jo kehittyä paremmaksi. Olen itsekin tehnyt vielä varsin helppoja perusliikkeitä muutamia kertoja viikossa, muutamien minuuttien ajan. Silti tunnen jo voimieni kasvavan, koska pelkästään kehon hallinta paranee. Saattaa huomata suorituvansa arkipäivän tilanteista uudella helppoudella. Nouset lattialta ehkä yhden käden voimalla tai pystyt kyykistymään alas varsin vaivattomalla liikeellä. Kun huomaa nämä ensimmäiset merkit edistymisestä, oma nälkä vain kasvaa syödessä. Tätä tahdotaan lisää. 

Olen jatkanut punnerrusharjoituksia omaan tahtiini ja olkavarsiin alkaa vähitellen tulla lisää voimaa. Eilen tekemäni harjoitus sisälsi jo 3 kpl 5 polvipunnerruksen sarjaa, joissa liike on siis hidas ja hallittu. Voin alkaa lisämään joitakin uusia liikkeitä omiin jumppatuokioihini.

Tässä  on jo haastava liike. Täytyy muistaa, että käsien varassa on vielä rutkasti ylimääräistä painoa. Samalla kun venyttää pohkeita, voi ainakin yrittää tehdä väliin muutaman pystypunnerruksen. Aluksi koetetaan mennä mahdollisimmat alas menettämättä liikkeen hallintaa. Tässä on haastetta vähäksi aikaa.

Ylipainoisen harjoittelu omalla ruumiinpainolla voi olla aika masentavaa, kun voimat eivät tahdo riittää. Harjoittelun aloittaminen vaatii kyllä voimakasta tahtoa ja sinun pitää myös mielikuvissasi nähdä itsesi tekemässä näitä liikkeitä.

Se on kyllä mahdollista, kun etsii vain ne oikeat keinot liikkeiden tekemiseen. Erilaiset vastuskumit ja tukiliinat (mm. TRX Suspension Training) tuovat varmasti paljon helpotusta liikkeiden suorittamiseen, mutta eivät vähennä silti harjoituksen tehoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: