Potkua kuntoon

Porraspäivät

Posted on: 05.11.2010

Tämän viikon teema on ollut käyttää omaa energia – kävele, käytä portaita. Näin oma kunto kasvaa ja energiaakin säästyy. Minä saan kävellä portaita niin töissä kuin kotonakin, sillä hissiä ei ole ollenkaan.

Olen osallistunut teemaviikkoon treenaamalla portaissa, koska mieleisin harjoitteeni tehdäänkin siellä. Kaksi kertaa viikossa olen tehnyt yhden jalan porrasnousuja, vapaa jalka ylös nostaen. Nostan jalan kahden portaan korkeudelle, jolloin reisi on vaakasuorassa. Tästä suoritetaan hallittu nousu ylös ja liikkeen loppuvaiheessa nostetaan vapaa jalka koukkuun eteen. Liike suoritetaan hallitusti, keskivartalo tiukkana. Kehittää toki jalkavoimia, mutta se on erinomainen parantamaan tasapainoa ja kehonhallintaa potkunomaisessa liikkeessä.

  • Porrasnousut yhdellä jalalla – 2 x 10, molemmat jalat vuorotellen

Täytyypä pistää Crossari vähitellen kuntoon, jotta pääsee luontoonkin potkimaan ;D Oheiselta videolta löytyi tämä sama liike, mutta minä teen sitä hieman rauhallisempaan tahtiin.

Tässä vielä toinen mallivideo, jossa on hieman vaativampi versio liikkeestä. Ei tämä nyt niin vaikea liike ole. Tarkka toki pitää olla, ettei sählää askelissa ja putoa laatikon päältä.

Mainokset

3 vastausta to "Porraspäivät"

Minähän innostuin näistä videoista niin, että tein iltapäivällä uuden satsin askelkyykkykävelyä ja 2 x 10 porrasnousuja. Tämä on kivaa!

Minulla on todella selkeä tunne siitä, että kehon hallintani on parantunut huomattavasti kesän ja syksyn aikana. En ole tehnyt kummoistakaan voimaharjoittelua, vain tasapainoilua ja erilaisia loikkia, kyykkyjä ja askelsarjoja hyvin lyhyinä harjotteina.

Noin kuukausi sitten kävin viimeksi potkulautailemassa. Lenkki sujui tietenkin aivan hienosti. Yllätin itseni usein jättämällä polven jopa ylös odottamaan, kun odotin/ seurasin liikenteen tai ihmisten liikkeitä kadulla. Vähäinenkin harjoittelu kannattaa AINA.

Harjoittelu kannattaa ehdottomasti aina!

Minusta olisi ihana asua jossain paikkakunnalla, jossa olisi pitkiä ulkoportaita. Suorastaan kaipaan sitä, että saisi kiivetä vaikkapa Tampereelta löytyä käsittämättömän pitkiä portaita ylöspäin. 🙂

Tällä hetkellä ei ole edes tavallisia portaita missään lähellä kiivettävänä ja se melkein harmittaa. Olen nimittäin opiskeluajoista asti koittanut aina valita portaat hissin sijaan.

Mäkiä löytyy toki täältä, mutta pitkiä portaita ei tule monia mieleen. Luultavasti Ahveniston uimalasta ja Aulangon karhupatsaalta löytyvät parhaimmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: