Potkua kuntoon

Mukavasti rullaa

Posted on: 24.04.2011

Tällä viikolla olen saanut pyöräilykauden kunnolla avattua, hienoa. Ensin toki puhutaan totuttelusta, kun istumaluutkin aina kipeytyvät muutamalla ensimmäisellä kerralla. Olen ajanut kaikki lenkit uusimmalla pyörälläni Meridalla. Vanhasta pyörästä on vielä kumi paikkaamatta.

Oman totuttelunsa vaativat myös kehon lihakset. Kun keho löytää oman luontevan asentonsa pyörän päällä ja jalat tottuvat jälleen taloudelliseen pyöritykseen, lenkit tulevat ajan kanssa paljon helpommiksi. Keho käyttää vähemmän energiaa, syke madaltuu ja silti vauhti kasvaa.

Merida on malliltaan siis naistenpyörä, mutta sen ohjaustanko tuntuu aina vaan hieman epämukavalle. Sitä ei ole varmaan suunniteltu varsinaisesti naisille. Toki ohjaustangon kädensijat on ergonomisesti muotoiltu, mutta tanko on ainakin liian leveä naiskuskille. Ongelma on hieman epämääräinen, enkä pysty maantielenkeillä pitämään käsiäni haluamassani asennossa. Pyörä on vähemmän maantiepyörä kuin edellinen perusvelo.

Tämän viikon saldo on siis 75 km, joka on ihan hyvä aloitus. Totuttelu jatkuu vielä rauhallisesti, enkä ole vielä ottanut klossikenkiä käyttöön. Luultavasti ajelen Meridalla enemmän kaupunkilenkkejä helpohkossa maastossa. Tänä kesänä on aikomukseni valloittaa ainakin Ahveniston harju ja Aulangon kaupunkipuiston maastopolut. Siinä tämä pyörä on varmasti ihan omiaan.

Tästä jatketaan..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: