Potkua kuntoon

Perstekniikkapäivä

Posted on: 25.04.2011

Muutama päivä on tarkoituksella harjoiteltu keveästi, joten tänään oli sopivasti energiaa hieman tehokkaammalle harjoitukselle. Tänään keskityttäisiin jalkalihasten voimaharjoitteluun eli leikkisästi sanoen ”perstekniikoihin”.

Aloitin harjoittelun lyhyehköllä kahvakuulailulla, jossa tarkoituksella käytin aina raskainta kuulaa ja työskentelin enimmäkseen jalkalihasten kanssa. Lyhyt, mutta tehokas, noin 10-minuuttinen sain kummasti hien pintaan.

  • alkuverryttelynä hieman pyörittelyä kehon ympäri ja koko kehon nostoja sarviotteella (maastaveto, hauiskääntö ja pystypunnerrus)
  • tempauksia
  • yhden jalan maastaveto (2 x 5 molemmat jalat)
  • yhden käden etuheilautuksia

Pienen hengähdystauon ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdin reippaalle kävelylenkille, jota voisi kai sanoa myös ”voimakävelyksi”. Tasaisen maaston kävelyosuudella huolehdin siitä, että keskivartalo pysyy tiukkana ja askel työntää kunnolla taaksepäin. Ylämäet taasen runtattiin hieman polvikyykyssä asennossa pakaroiden ja takareisien voimalla ylös. Kävelylenkki keski tunnin verran ja matkaa kertyi noin 5 km.

Lepohetken ja ruokailun jälkeen innostuin vielä kerran tarttumaan hetkeksi kahvakuuliin ja jatkoin jalkalihaksiin keskittyviä liikkeitä. Aikaa kului noin 10 min:

  • koko vartalon nostoja
  • maastavetoja kahdella kädellä
  • etukyykkyjä kuula räkissä
  • maastavetoja yhdellä jalalla (2 x 6)

Melkein voisin sanoa, että tuo yhden jalan maastaveto on yksi lempiliikkeitäni sattuneesta syystä. Tämä on hyvää lajitreeniä potkulautailuun. Samalla kehittyy myös tasapaino ja keskivartalon hallinta. Tässä tuleekin lyhyt luento asiasta:

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: