Potkua kuntoon

Mukava Kickabout

Posted on: 07.05.2011

Päivä oli oikein mukava, vaikka aamu ei käynnistynytkään oikein tyylikkäästi. Niska oli jo eilen jotenkin jumissa ja aamulla havaitsin niskassa kunnollista, jomottavaa särkyä. Vasen puoli päästä, niskasta ja olkapäästä kimoili kunnolla. Tuhdin aamiaisen päälle nappasin vielä särkylääkettä, jotta särky ainakin hellittäisi päivän mittaan.

Kulkupelin valinta jäi myös tälle aamulle. Aamutuimaan ryhdyin siis laittamaan Kickbike Sport Maxia ajokuntoon. Matkamittariin vaihdoin patterin ja pistin asetukset ajantasalle. Tässä kikkarissa onkin käytössä langaton Sigma ja myös lähetinosa olisi tietenkin tarvinnut uuden patterin.

Potkuttelupäivän luonteen mukaan lähdin liikkeelle sitten ilman toimivaa mittaria. Kuljetaan minne mieli tekee ja itselle sopivalla vauhdilla. Matkan pituus tai vauhti ei ole nyt tärkeintä, vaan rento ja nautittava matkanteko.

Vietin päivän Aulangolla seuraten keväisen Aulankojuoksun tapahtumia. Seurasin lähtölaukaukset jokaisesta lähdöstä ja kävin vielä retkeilymajassa nauttimassa kahvin ja korvapuustin. Paluumatkalla seurasin vielä juoksijoita golfkentän tuntumassa.

Kiireettömän vaeltelun lisäksi teemana oli myös ”uusien” asioiden kokeminen. Tämä oli kaiketi ensimmäisiä kertoja loukkaantumisen jälkeen, kun olin kuntoilumielessä liikkeellä Sport Maxilla. Kotimatkalla myös kiertelin kaupunginosia, joissa ”rohkeasti potkuttelin kohti tuntematonta”.

Hitsi kuinka keveää on eteneminen Sport Maxilla. Oikein hämmästelin ylämäkien kohdalla, kuinka helposti potkut sujuvat. Aina jaksan myös ihastella ohjaustangon täydellistä sopivuutta itselleni. Tunnelmaa himmensi vain se, että pyörätiet ovat täällä melko kehnossa kunnossa. Pidän Maxin astinlautaa alimmassa asennossa ja pohjakosketuksia oli todella vaikeaa ennakoida etukäteen.

Potkuttelua kertyi 25 km ja aikaa vietin ulkona 4 tuntia. Nenä ja posket ovat saaneet punaista väriä, kun aurinko paistoi suurimman osan aikaa. Mittari kohosi täällä 15ºC, tuuli oli melko kohtuullista. Vaatetus oli oikein sopiva. Kerroksia vähentämällä ja lisäämällä keho lämpö pysyi oikein sopivana koko ajan.

Hieno päivä.

Mainokset

2 vastausta to "Mukava Kickabout"

Täällä Savossa oli myös hieno keli potkutella menemään. Aamulla tosin kun lähdin liikenteeseen klo 7 jälkeen lämpötila oli +4 ja autojen ikkunat jäässä. 5 tuntiin taukoineen matkaa kertyi 88 km sekä videota ja valokuvia. Poikakin potki 13 km menemään. Ensivuonna uusiksi!

Hienoa, ensi vuonna uudestaan ;D
Onneksi maltoin ottaa ”rauhallisesti”. Ehtiihän tässä vielä moneen kertaan lenkille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: